Nautički turizam

 

 

Marina Veruda je smještena u Verudskom kanalu na južnoj strani grada Pule i samom jugu poluotoka Istre, zbog čega i predstavlja nautički položaj sa kojega se može vrlo brzo doći do kvarnerskih i srednjojadranskih otoka. Proteže se duž 1.500 m obalnog pojasa kojeg okružuje mediteransko raslinje, a s obzirom na to da je smještena u pitomoj lučici, svojim položajem pruža siguran zaklon od svih vjetrova.

 

Niz od 18 molova opremljen je priključcima za struju (220 i 380 V) i vodu za svih 630 vezova za plovila do 40 m (mogućnost priključka mega-jahti) i maksimalnim gazom do 4 m. Uz to su, za 300 plovila za koje je omogućen smještaj na kopnu, također osigurani i priključci na struju i vodu.

 

Marina raspolaže i vlastitim servisom za održavanje i popravak plovila, a obrazovano, stručno osoblje pruža tehničku pomoć u popravcima i održavanju plovila. Servis je ovlašten za održavanje i popravak Volvo Penta, Yanmar, Tohatsu i Honda motora. Za potrebe popravka plovila ili samog smještaja na suhom, marina raspolaže sa dvije dizalice od 10 i 30 tona.

 

U marini se nalaze dva ugostiteljska objekta, restoran "Volaria" te panoramski skiper–bar terasa "Volaria". U ugodnom ambijentu restoran "Volaria" može se uživati u bogatoj ponudi pizza, jela od tjestenine, ribljih i mesnih specijaliteta, te jela s roštilja.

 

Marina Veruda s posebnom pažnjom brine i o zaštiti okoliša, a osim zadovoljstva gostiju dokaz za to je i Plava zastava koja vijori od 1999. godine

 

Više informacija o marini dostupno je na: www.marina-veruda.hr.